Træfældning

Hvorfor skal du vælge træfældning?

Selv smukke træer vokser sig nogle gange for store. Tunge grene kan hænge farligt langt inde over bygninger, eller store trækroner kan skygge for meget for solen.

I disse tilfælde kan træfældning være nødvendigt. Dog er det vigtigt at huske at starte med at undersøge, om det træ, du overvejer at fælde, er en del af lokalplanen, eller på anden vis er fredet fra fældning. Derudover skal træet selvfølgelig stå på din egen grund.

Vil du helt af med træet, kan du få en rodfræsning, som fjerner den gamle rod helt og gør det nemt at plante noget nyt.

Hvornår skal man fælde et træ?

Der er er ikke noget tidspunkt på året, hvor det er bedre end andre at fælde et træ. Dog skal man være opmærksom på enkelte sorter som birk og valnød, hvor saftspændingen kan give barkskader og i værste tilfælde kan de gå helt ud.

Det er dog nyttigt at være bekendt med fordele og ulemper i de forskellige sæsoner. Om sommeren er de fleste træer fyldt med saft og selve stammen på træet kan eventuelt også være tungere.

Når der er frostgrader om vinteren, kan nogle bestemte træsorter have tendens til at få spændinger, som gør det svært at forudse, hvilken vej, træet vil vælte under fældningen.

Hvordan fælder man træer?

Det vigtigste ved træfældning er viden og udstyr. Det kræver det rigtige beskyttelsesudstyr at give sig i kast med træfældning, samt viden om, hvordan man bedst muligt fælder træet, så det er til mindst mulig fare for mennesker og bygninger.

Når man begiver sig ud i træfældning, skal man også tage højde for vind og uforudsete hændelser. Området skal sikres, og man bør altid gå forsigtigt frem.

Har du brug for professionel hjælp til træfældning?

Træfældning kan være farligt, og det er derfor det sikre valg, at få professionel hjælp. Hos FFL Træfældning og Rodfræsning tilbyder vi træfældning med moderne udstyr, den rigtige viden og mange års erfaring til at sikre et godt resultat.

For mere information eller et uforpligtende tilbud på træfældning i Frederikssund, Frederiksværk, Holbæk eller Roskilde, kan vi kontaktes på telefon: +45 20 31 11 19 eller på mail: info@fagus.dk.

Kontakt os

Ring for tilbud. Vi har over 25 års erfaring indenfor området og er selvfølgelig forsikrede.

Vi giver gerne råd og vejledning.