Sådan får du pæne træer i haven

Hvorfor beskærer man træer og buske?

Ofte vokser træer og buske sig for store til en almindelig have i et villa- eller rækkehusområde, og det er derfor nødvendigt med en beskæring.

Det er ikke naturligt for træer eller buske at blive beskåret, men alligevel er der mange sorter, der bliver pænere og giver et større udbytte, hvis man beskærer dem. Det er særligt frugttræer, roser og bærbuske, der har gavn af det.

Opdager du råd i dine træer eller buske, bør du beskære de dårlige dele, så planten har bedre levevilkår.

Hvornår skal man beskære sine træer og buske?

Der er ikke en generel sæson, der er bedst til en beskæring af dine træer og buske, men alt efter hvilken type beskæring, du ønsker at foretage, så er der alligevel en sæson, der er bedre. Du kan dog godt holde beskæringsredskaberne i skuret i april-maj og oktober-november, hvor planterne ikke så godt kan tåle beskæringen.

Fordelene ved sommerbeskæring i juni, juli og august er, at dine buske og træer hurtigere heler og bedre kan stå imod overfor svampeangreb. Beskærer du om sommeren, har planterne blomstret, og der kan derfor gå noget frugt til spilde, men det gavner de resterende frugter og væksten næste år.

Fordelene ved vinterbeskæring i december og januar er, at du kan lave en grov beskæring. Energi og næring er lagret i stammen og de tykke grene, hvorfor du kan fjerne de yderste grene, og så har planten stadig alt næringen til næste sæson.

Har du brug for hjælp til dine beskæringer?

Hos FFL Træfældning og Rodfræsning har vi mange års erfaring med alle slags træer, buske og planter. Uanset sæsonen står vi klar, når du ønsker beskæring, så du kan nyde din have hele året.

Vi laver både faste aftaler og aftaler på timeløn, så vi kommer, når det passer dig. Og så fjerner vi alt grenaffald eller laver det til flis, når vi er færdige.

Vi har udstyret og teknikken til at sikre et godt resultat hver gang, og vi står også klar til at rådgive dig om, hvordan du får den flotteste have.

Ring i dag og book en tid eller hør mere om vores beskæringsarbejde.

Kontakt os

Ring for tilbud. Vi har over 25 års erfaring indenfor området og er selvfølgelig forsikrede.

Vi giver gerne råd og vejledning.