FFL Træfældning & Rodfræsning

Professionel beskæring af træer for en smukkere have

Har du træer i din have, der trænger til beskæring? Så er vi klar til at hjælpe. Hos FFL Træfældning & Rodfræsning tilbyder vi professionel beskæring af træer, så din have kan se smuk og velplejet ud året rundt.

Indhent et tilbud her

Vi svarer altid inden for 24 timer.

Grundigt og professionelt

Hvorfor beskærer man træer og buske?

Ofte vokser træer og buske sig for store til en almindelig have i et villa- eller rækkehusområde, og det er derfor nødvendigt med en beskæring.

Det er ikke naturligt for træer eller buske at blive beskåret, men alligevel er der mange sorter, der bliver pænere og giver et større udbytte, hvis man beskærer dem. Det er særligt frugttræer, roser og bærbuske, der har gavn af det.

Opdager du råd i dine træer eller buske, bør du beskære de dårlige dele, så planten har bedre levevilkår. Hvis du har brug for hjælp til beskæring af træer, buske eller bede så er vi altid klar til at give en hjælpende hånd med dette.

Der er ikke en generel sæson, der er bedst til en beskæring af dine træer og buske, men alt efter hvilken type beskæring, du ønsker at foretage, så er der alligevel en sæson, der er bedre. Du kan dog godt holde beskæringsredskaberne i skuret i april-maj og oktober-november, hvor planterne ikke så godt kan tåle beskæringen. 

Fordelene ved sommerbeskæring i juni, juli og august er, at dine buske og træer hurtigere heler og bedre kan stå imod overfor svampeangreb. Beskærer du om sommeren, har planterne blomstret, og der kan derfor gå noget frugt til spilde, men det gavner de resterende frugter og væksten næste år.

Fordelene ved vinterbeskæring i december og januar er, at du kan lave en grov beskæring. Energi og næring er lagret i stammen og de tykke grene, hvorfor du kan fjerne de yderste grene, og så har planten stadig alt næringen til næste sæson.

Moderne udstyr

Har du brug for hjælp til beskæring af træer?

Hos FFL Træfældning og Rodfræsning har vi mange års erfaring med alle slags træer, buske og planter. Uanset sæsonen står vi klar, når du ønsker beskæring, så du kan nyde din have hele året. 

Vi laver både faste aftaler og aftaler på timeløn, så vi kommer, når det passer dig. Og så fjerner vi alt grenaffald eller laver det til flis, når vi er færdige.

Vi har udstyret og teknikken til at sikre et godt resultat hver gang, og vi står også klar til at rådgive dig om, hvordan du får den flotteste have.

Ring i dag og book en tid eller hør mere om vores beskæringsarbejde.

Professionel og hurtig beskæring af træer

Et træ er smukt og giver behagelig skygge i haven. Det medvirker også til at producere ilt, og det optager også CO2. Denne vekselvirkning mellem ilt (O2) og CO2 er godt for klimaet. Men selvom træer gør noget godt ift. CO2, så er det nok ikke den primære årsag til, at du har et eller flere træer i din have.

Hvad enten du har et træ eller flere, er det forståeligt, at du gerne vil have dem beskåret. Træer vokser naturligt efter lyset, og hvis der har stået andre større planter lige ved siden af dit træ, er det sandsynligt, at træet er vokset skævt, og at du gerne vil ‘rette op på det’ ved at få det beskåret.

Uanset om dit træ er skævt, er blevet for voldsomt eller rager ind over naboens grund, kan vi hjælpe dig med at gøre træet pænt og beskære det til en overkommelig størrelse. Kontakt os i dag og vi giver et uforpligtende tilbud på beskæring af træer.

Lille overskrift til teksten

Kontakt os i dag

I kan få et større overblik over vores service her på hjemmesiden. 

Vi hjælper private, virksomheder, boligforeninger, kommuner og kirkegårde fra bl.a. Holbæk, Roskilde, Frederikssund og Frederiksværk.

Vi er behjælpelige i hele Nordsjælland samt i Københavnsområdet – vi ser frem til jeres henvendelse.

Indhent et tilbud her

Vi svarer altid inden for 24 timer.

Vi kan klare alle beskæringer

Vi kan klare beskæring af æbletræer

Æbletræer har den store fordel, at de giver æbler en gang om året. Der er forskel på sorter, og nogle æbler er surere, andre er sødere, og nogle æblesorter bliver ikke så store.

Hvis et æbletræ beskæres kraftigt på én gang, kan det resultere i mange nye grenskud, som efter en sæson eller to vil give rigtig mange små æbler. Derfor kan det være en idé at beskære æbletræet ad flere omgange eller vælge det optimale tidspunkt i forhold til æblehøsten. Spiser du alligevel ikke æblerne, som træet producerer, kan du selvfølgelig få det beskåret uden at tage hensyn til antallet af æbler.

Da vi er specialiser i beskæring af træer, ved vi også, hvordan og hvor man bedst beskærer æbletræer. Hvis du har brug for beskæring af æbletræer, skal du ikke tøve med at kontakte os.

Hos FFL Træfældning & Rodfræsning er vi ikke blot specialister i at fælde og beskære træer såsom æbletræer. Vi er nemlig også rigtig gode til beskæring af andre træer og frugttræer, og vi har den fornødne viden om, hvornår det er bedst at beskære de forskellige typer af frugttræer.

Hvis du gerne vil have beskåret et frugttræ men ikke ved, om det er det rigtige tidspunkt, kan du tage fat i os. Så kommer vi gerne forbi din adresse og kigger på dit frugttræ. Efter vi har gennemgået en opgave for eventuel beskæring, kommer vi med et uforpligtende tilbud, og vi kan også rådgive om, hvorvidt det f.eks. vil være bedre at vente med at beskære frugttræet til efter 1. august.

Der er stor forskel på, om det er bedst at beskære et frugttræ om sommeren, vinteren, i foråret eller efteråret. Det er både træsorten (f.eks., æble-, pære- eller kirsebærtræ) og træets alder, der afgør tidspunkt for den optimale beskæring af frugttræet.

Vi beskærer træer i Nordsjælland

Rent geografisk arbejder vi i Nordsjælland. Det gør vi, fordi vores virksomhed er placeret i Jægerspris.

Vi kan beskære træer for kunder i bl.a. Frederikssund Kommune og Egedal Kommune, men vi kører også gerne efter større opgaver i andre nærliggende kommuner. Vi kan f.eks. beskære træer for kunder i Københavnsområdet samt i Hillerød Kommune, Halsnæs Kommune eller Roskilde Kommune.

Uanset hvor vi klarer beskæring af træer, gør vi det på en hurtig, professionel og kompetent måde. Vi medbringer selv det udstyr og de maskiner vi skal bruge, og vi sørger også for at være iklædt beskyttelsesbriller og sikkerhedssko.

Da vi er forsikrede, skal du ikke være bekymret for økonomiske følger af, hvis der skulle ske noget uplanlagt. Vores forsikring vil dække skader på f.eks. bygningsdele, hvis det uventede skulle ske, at en gren falder ned og gør skade på noget.

Fordele ved at beskære træer

Et træ i naturen vokser vildt og efter lyset, men i villahaver og andre steder, hvor mennesker delvist har træer for deres æstetiske udseende, er det oplagt at beskære dem.

Selvom der ikke er nogen maksimal grænse for, hvor høje træer må være i private haver, er det alligevel værd at overveje følgerne af at have et stort træ. Et træ må som udgangspunkt vokse lige så højt, som det naturligt kan, men i en villahave kan det være fordelagtigt at holde træet lavere ved at beskære det.

En fordel ved at beskære træer er, at du bedre kan fjerne visne og svagelige grene, inden de bliver rykket af i stormvejr og kan forårsage skade. En anden fordel er, at du kan beskære et træ, så grene, der er angrebet af svamp, bliver fjernet.

Yderligere fordele er, at man kan forme træet, at man kan få mere/bedre frugt på frugttræer, og at fjernelse af kraftige grene kan gøre træet “lettere” at se på.

Skal du beskære eller fælde dit træ?

Hvis du gerne vil have beskåret dit træ, fordi træet enten er for stort, fordi nogle af grenene er angrebet af svamp, eller fordi du er bange for, at træet vælter og laver skade på dit hus, er det en rigtig god idé at få det gjort hurtigst muligt.

Beskæring af træer er en rigtig god løsning i mange tilfælde, men i visse tilfælde kan det være bedre at fælde det. Hos FFL Træfældning & Rodfræsning er vi specialister i både træfældning, rodfræsning og beskæring af træer. Vi har erfaringen og den rette viden til at kunne svare på, om det vil være bedst at beskære eller fælde et træ.

Eksempelvis vil vi anbefale beskæring af et frugttræ, der giver få frugter. Derimod vil vi anbefale fældning af et træ, hvis det står meget tæt på (eller i) skel, eller hvis det vokser lige ved siden af kloakken. Træets rødder kan skade kloakeringen og lave utætheder, så rotter kan trænge ind.

Det korte svar er nej. Der er dog undtagelser. Hvis træet står meget tæt på skel og smider grene og eventuelt nedfaldsfrugter på naboens grund, som er til gene for naboen, kan han/hun godt kræve, at træet bliver beskåret eller fældet. Hvis træet udgør en reel fare for naboen, kan han/hun gå til hegnsynet eller domstolene og få medhold i, at træet skal fjernes eller beskæres.

Indhent et tilbud i dag

Vi svarer altid inden for 24 timer.

FFL Træfældning & Rodfræsning