FFL Træfældning & Rodfræsning

Professionel træfældning

Har du træer, der er blevet for store eller skygger for meget? Hos FFL Træfældning & Rodfræsning tilbyder vi professionel træfældning med over 30 års erfaring og moderne udstyr.

Indhent et tilbud her

Vi svarer altid inden for 24 timer.

Træfældning kan være nødvendigt

Hvorfor skal du vælge træfældning?

Selv smukke træer vokser sig nogle gange for store. Tunge grene kan hænge farligt langt inde over bygninger, eller store trækroner kan skygge for meget for solen. 

I disse tilfælde kan træfældning være nødvendigt. Dog er det vigtigt at huske at starte med at undersøge, om det træ, du overvejer at fælde, er en del af lokalplanen, eller på anden vis er fredet fra fældning. Derudover skal træet selvfølgelig stå på din egen grund.

Vil du helt af med træet, kan du få en rodfræsning, som fjerner den gamle rod helt og gør det nemt at plante noget nyt.

Der er er ikke noget tidspunkt på året, hvor det er bedre end andre at fælde et træ. Dog skal man være opmærksom på enkelte sorter som birk og valnød, hvor saftspændingen kan give barkskader og i værste tilfælde kan de gå helt ud.

Det er dog nyttigt at være bekendt med fordele og ulemper i de forskellige sæsoner. Om sommeren er de fleste træer fyldt med saft og selve stammen på træet kan eventuelt også være tungere. 

Når der er frostgrader om vinteren, kan nogle bestemte træsorter have tendens til at få spændinger, som gør det svært at forudse, hvilken vej, træet vil vælte under fældningen.

Moderne udstyr

Hvordan fælder man træer?

Det vigtigste ved træfældning er viden og udstyr. Det kræver det rigtige beskyttelsesudstyr at give sig i kast med træfældning, samt viden om, hvordan man bedst muligt fælder træet, så det er til mindst mulig fare for mennesker og bygninger. 

Når man begiver sig ud i træfældning, skal man også tage højde for vind og uforudsete hændelser. Området skal sikres, og man bør altid gå forsigtigt frem.

Har du brug for professionel hjælp til træfældning?

Træfældning kan være farligt, og det er derfor det sikre valg, at få professionel hjælp. Hos FFL Træfældning og Rodfræsning tilbyder vi træfældning med moderne udstyr, den rigtige viden og mange års erfaring til at sikre et godt resultat.

For mere information eller et uforpligtende tilbud på træfældning i Frederikssund, Frederiksværk, Holbæk eller Roskilde, kan vi kontaktes på telefon: +45 20 31 11 19 eller på mail: info@fagus.dk.

Send os din opgave

Kontakt os i dag

I kan få et større overblik over vores service her på hjemmesiden. 

Vi hjælper private, virksomheder, boligforeninger, kommuner og kirkegårde fra bl.a. Holbæk, Roskilde, Frederikssund og Frederiksværk.

Vi er behjælpelige i hele Nordsjælland samt i Københavnsområdet – vi ser frem til jeres henvendelse.

Indhent et tilbud her

Vi svarer altid inden for 24 timer.

Professionel træfældning i Nordsjælland

Hvis du bor i Nordsjælland eller har en virksomhed og har et eller flere træer, der trænger til at blive beskåret eller måske fældet, er FFL Træfældning & Rodfræsning den rette til opgaven. Vi er specialister i alt, hvad der vedrører træfældning, beskæring, topkapning, rodfræsning, beplantning og flishugning.

Der kan være mange grunde til, hvorfor du gerne vil have fældet et træ eller flere. Især hvis du bor i et villakvarter, kan der være et ønske om at fjerne eller i det mindste beskære høje træer, da træerne skygger og blandt andet kan gøre, at der kommer mere mos i græsplænen.

Måske står dit træ tæt på naboens grund, og det kan også være, at træets grene rager ind over naboens grund. I så fald kan det være i både din og naboens interesse, at træet bliver fældet, topkappet eller beskåret.

Optimal og sikker fældning af træer

Hos FFL Træfældning & Rodfræsning er vi specialister i at fælde træer på en tryg, sikker og optimal måde.Takket være vores erfaring har vi den nødvendige viden om, hvordan træer falder, og hvordan man bedst sikrer området og sørger for, at træet falder der, hvor man ønsker det. Træfældning kræver præcision og planlægning, og det er noget, vi altid prioriterer højt.

Når vi styrer træet i forbindelse med fældning, sikrer vi, at der ikke sker skade på personer, bygninger eller andre ting. Dog kan det være en udfordring at fælde et træ, hvis det står midt i et blomsterbed med et hegn på to af siderne og en husmur på en anden, og at træet dermed vil være nødt til at falde i blomsterbedet for ikke at ødelægge hegnet eller muren.

Kontakt os hvis du har et træ, du gerne vil have fældet. Så kommer vi forbi og kigger på det og kommer med vores bud på, hvordan opgaven kan løses bedst. Hos os er træfældning ikke bare en opgave, men en professionel service udført med præcision.

Vil du gerne nøjes med topkapning af træer?

Hvis vi tager udgangspunkt i eksemplet ovenfor med et træ, der står i et blomsterbed og med hegn på to sider og en mur på en tredje, så kan det være, at du har en præference og f.eks. hellere vil have, at træet rammer et ødelagt hegn, hvis det alligevel skal skiftes, i stedet for at træet vælter ned i dit blomsterbed.

I et sådant tilfælde kan det være helt på sin plads at vælge topkapning i stedet for en komplet træfældning. Vi kan beskære toppen af træet og fjerne grenene på en skånsom måde, sådan at du ikke skal bekymre dig om, hvor træet falder.

Hvis du gerne vil nøjes med topkapning af et eller flere træer, er vi det rette firma til opgaven. Når du får kappet toppen af et træ, er det en mere overskuelig opgave, og du bevarer også træet, så det har mulighed for at skyde igen og sætte flotte blomster eller give frugter.

Selvom topkapning kan være en god løsning, tilbyder vi også komplet træfældning for de træer, der skal fjernes helt.

Inden vi går i gang med at fælde et træ, gennemgår vi opgaven, og vi finder ud af, hvor det er bedst og mest hensigtsmæssigt at lade træet falde.

Da vi er specialister i ikke blot træfældning men også rodfræsning, kan du sagtens tage fat i os, hvis du gerne vil have fældet et træ helt og have fjernet alle spor efter det. Så har du mulighed for f.eks. at etablere et bed, hvor træet stod eller måske lade græsplænen overtage pletten.

Medmindre roden fjernes eller ødelægges helt, er der risiko for, at træet vil skyde igen nede fra jorden. Hvis du gerne vil slippe for at skulle klippe skydende grene, er rodfræsning en god løsning.

Når du får os til at fælde et træ og fræse roden, er du sikker på at få et flot resultat, hvor du kan nyde, at du har fået mere lys og luft i din have. Uanset om du har brug for træfældning eller rodfræsning er vi den rette til opgaven. Kontakt os i dag for et uforpligtende tilbud.

Fordele ved blot at beskære træer

Der er flere fordele ved blot at beskære træer, og det er bl.a., at det er en mere overkommelig opgave sammenlignet med træfældning. Du bevarer også et træ, som måske har stået der, siden du flyttede ind. Du kan dermed lade træet blive, så det kan skyde på ny.

Træer i både villahaver, parker, skove og naturreservater bidrager til at skabe ilt. Samtidig optager træer også CO2, og det estimeres, at et træ absorberer 25 kg CO2 om året. Det vil sige, at din egen have kan indgå i naturens balance mellem O2 og CO2. Både dine træer, græsset, ukrudt, blomster og buske m.m. producerer ilt, og deres fotosyntese er nødvendig for mennesker.

Når det så er sagt, er der alligevel grund til ikke at lade træer i private haver blive for voldsomme. Der er ingen officiel maksimal grænse for, hvor høje træer må være i private haver. Der kan dog være begrænsninger i forhold til antallet og placeringen af træet/træerne, og hvor tæt de står på skellet til naboen. I sådanne tilfælde kan træfældning være nødvendigt for at sikre, at haven forbliver håndterbar og lys.

Træfældning i Frederikssund og Egedal kommune

Da vi er placeret i Jægerspris i Nordsjælland, løser vi opgaver i bl.a. Frederikssund Kommune og Egedal Kommune. Men da vi både er fleksible og mobile, løser vi opgaver i hele Nordsjælland.

Uanset hvorhenne på Sjælland du bor, er du velkommen til at kontakte os for at spørge om, hvornår vi kan fælde et træ for dig, og hvad det forventes at koste.

Eksempler på opgaver, som vi har løst, er træfældning af et egetræ i en indhegning med kænguruer i en zoologisk have, og vi har også hjulpet med at plante en ny hæk. Disse eksempler og flere kan du se billeder af på vores Facebookside.

Hvorfor vælge FFL Træfældning & Rodfræsning til træfældning?

Du skal vælge os, fordi vi er professionelle, pålidelige og punktlige. Når du vælger os, får du professionel træfældning. Med ro i sindet kan du lade os fælde dit træ.

Grunde til at vælge os omfatter bl.a.:

  • Mere end 30 års erfaring
  • Forsikret og veludført arbejde
  • En aftale er en aftale
  • Svarer hurtigt på alle henvendelser
  • Er kvikke til at komme forbi og inspicere træfældningsopgaver
  • Har de rette værktøjer og maskiner, så selv svære opgaver kan løses hurtigt og sikkert

Indhent et tilbud i dag

Vi svarer altid inden for 24 timer.

FFL Træfældning & Rodfræsning